maanantai 23. joulukuuta 2013

Pähkinäfudge

kinuskikaramellit-ohje


Pähkinäfudge
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeri
2 rkl voita
1,5 dl maapähkinävoita
yhden appelsiinin raastettu kuori
n. 1 dl tomusokeria
(pähkinöitä koristeeksi)

1) Keitä kerma ja kinuski kattilassa pehmeäksi toffeksi.  Toffee on valmista, kun pisara vesilasiin pudotettuna jähmettyy pehmeäksi, muovailtavaksi palloseksi.  Keittäminen voi kestää pitkäänkin, siis kärsivällisyyttä!
2) Ota toffee liedeltä ja sulata joukkoon voi.
3) Lisää joukkoon maapähkinävoi ja appelsiinin kuori.  Sitruuna ja limetti käyvät myös mausteiksi.
4) Lisää tomusokeria ruokalusikallinen kerrallaan ja sekoita välissä huolellisesti.  Tomusokeria on tarpeeksi, kun massasta tulee kiinteää, helposti muovailtavaa, mutta ei vielä lohkeilevaa tai murustuvaa.
5) Muotoile käsin leivinpaperin päällä massasta n. 2 cm paksu suorakulmio ja painele koristeeksi pähkinöitä.  Kääri leivinpaperiin ja laita viileään jähmettymään.
6) Leikkaa paloiksi ja nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti