maanantai 3. helmikuuta 2014

Gluteenittomat vohvelit

gluteenittomat-vohvelit-resepti


Vohveleita paistaa nopeammin ison kasan kuin lettuja, ja gluteenittomina tehtäessä ei vohveleissa ole samanlaista kasassapysymisongelmaa kuin letuissa.  Siksi paistan usein vohveleita ruoaksi, ja upotan taikinaan milloin pinaattia, milloin porkkanaraastetta.  Siten saan helposti ujutettua naperoille kasviksia.  Tässä resepti:

Vohvelit (G)
n. 10 kpl

- 50 g rasvaa (öljy, juokseva tai sulatettu mergariini tai voi)
- 5 dl maitoa
- 4 dl gluteenitonta jauhoseosta (valmis jauhoseos tai oman maun mukaan sekoittaen esim. kaura-, manteli-, quinoa-, tattari-, riisi-, maissi- ja perunajauhoja)
- 2 munaa
- 1 tl leivonjauhetta
- suolaa oman maun mukaan
(- 1 pussi pakastepinaattia tai n. 200 g hienoksi raastettua porkkanaa)

Kaikki ainekset (kasviksia lukuunottamatta) sekoitetaan keskenään.  Annetaan taikinan turvota ainakin puoli tuntia.   Mahdolliset kasvikset lisätään ennen paistamista.  Paista vohvelit kullankeltaisiksi ja tarjoa heti mieluistesi lisukkeiden kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti