keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Kaavojen säilytyksestä

Kaikki vaatekaavani olivat ennen yhtenä sotkuna kansion välissä, ja hyvin toimineen kaavan löytäminen uutta käyttöä varten oli turhan haasteellista.  Tarrasin itseäni niskasta, ja loin uuden systeemin kaavojen säilytykseen.  Motivaattoriksi uuden järjestelmän tunnolliseen käyttämiseen valitsin estetiikan.





Revin aikakauslehdistä kauniita sivuja, ja taittelin ne kuoriksi, jotka ovat toisesta päädystään auki.  Taittelin kunkin vaatteen kaavat omaan kuoreensa, ja liimasin päälle etikettitarran, josta ilmenee kuoren sisältö: malli, koko, mahdolliset kaavan erikoisuudet (esim. väljä mitoitus tms.), kaavan alkuperä.  Kuoret sijoitin lahjapaperilla päälystämääni kenkälaatikkoon (niitä kannattaa hamstrata!).  Opin jo heti kättelyssä, että kaikki etiketit olisi kannattanut liimata kuorten yläreunaan, helpottaisi selaamista.  Tästä lähtien teen aina niin.

kaavojen-arkistointi




PS: Muutto etenee, ja kaipailen lähes päivittäin pakattuja askartelukamojani milloin mihinkin puuhaan.  Muistutuksena itselle, että seuraavassa muutossa ne pakataan viimeisten joukossa.  Blogin päivittäminen on olosuhteista johtuen hidastunut, mutta jahka muutto on suoritettu, pääsen taas vauhtiin!

lauantai 1. maaliskuuta 2014

Kaapin paikka

Muuttoa pukkaa, jopa kahta.  Olemme pian siirtämässä romppeitamme uuteen kortteeriin, mikä on oleva väliaikainen ratkaisu.  Osaa tavaroista ei välissä puretakaan laatikoista, joten minun on nyt tarkkaan mietittävä, mitkä käsityö- ja askartelutarvikkeet on oltava käsillä jatkuvasti.  Jotain on kuitenkin päästävä tekemään, muuten tuskistun.

Kävin tänään mittailemassa uutta asuntoamme.  Sitten askartelin pienet mallit, joiden avulla suunnittelin, mikä huonekalu laitetaan mihinkin, mikä minnekin mahtuu ja tuleeko ahtaan näköistä.



Ensin siis piirsin huoneiden pohjapiirrokset, metkitsin seinien leveydet, ikkunoiden ja töpseleiden paikat ja ovien avautumistilan.  Sitten mittasin kaikkien huonekalujen leveyden ja syvyyden.



Leikkasin ruutupaperista sekä huoneiden, että huonekalujen mallit niin, että yksi ruutu vastasi kymmentä senttimetriä.  Sen jälkeen paperihuonekaluja oli helppo mallailla paperihuoneisiin.  Kun paras järjestys löytyi, teippasin huonekalumallit kiinni huonepohjiin.  Ne ovat sitten muuttopäivänä mallina. Ei tarvitse selkä vääränä nostella oikeita painavia huonekaluja edestakaisin ja kokeilla eri vaihtoehtoja.